Skip to content

Bitcoin te duur? Zet dan in op de “tweede” crypto van dit moment…

Ethereum mag zeker “de tweede crypto” genoemd worden, want met gemiddeld zo’n € 600 aan waarde volgt ze Bitcoin op afstand. Bitcoin is voor veel investeerders te duur. Wanneer je een klein vermogen tot je beschikking hebt koop je hooguit 1 of 2 Bitcoins, terwijl je er zo’n 20 tot 40 Ether voor kunt kopen.

Is Ethereum kopen dan een goed besluit?

 

Ethereum

Wat cryptovaluta betreft is Ethereum dan weliswaar de tweede munt, maar qua technologie verschillen Bitcoin en Ethereum nogal van elkaar. Waar het Bitcoins doel ook daadwerkelijk is om het internetgeld van de toekomst te worden (in 2008 was het doel al dat iedereen voortaan in één digitale, gedecentraliseerde valuta zou moeten betalen), gaat het bij Ethereum vooral om communicatie.

Beiden gebruiken de blockchain, maar waar Bitcoin die vooral als kasboek gebruikt, wil Ethereum meer communicatie met dat netwerk bereiken.

 

Potentie

Wat dat betreft zit er in Ethereum veel potentie. Het uitwisselen van gegevens, documenten, informatie en eventueel valuta is groeiende. De blockchain wordt populairder en daarmee ook de technologie achter Ethereum.

Wat dat betreft biedt de cryptovaluta achter Ethereum veel potentie.

Het is nog maar de vraag of Ethereum net zo hard zal gaan groeien als Bitcoin, maar voor wie een investering zoekt die nog betaalbaar is, is Ethereum zeker de moeite van het onderzoeken waard.

 

Ethereum kopen

Wil je Ethereum kopen? In Nederland is het vrij eenvoudig om aan Ethereum te komen. In je wallet kun je Ethereum vervolgens bewaren tot het meer waard is. Ook kun je besluiten je Ethereum in te wisselen voor andere cryptovaluta. Het is maar net wat er op dat moment speelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *