Skip to content

Cryptomunten in plaats van staatsloten

Wanneer je graag rijk wil worden, koop je al snel een lot. Maar iedereen die in 2017 het nieuws enigszins gevolgd heeft, weet dat er ook andere manieren zijn om snel rijk te worden. Het kopen van cryptocurrencies bijvoorbeeld.

Bitcoin en Ethereum spanden eind 2017 zeker de troon als het aankomt op de waarde van cryptos, maar er zijn ook vele alternatieven. Wie op dit moment goedkoop instapt kan aan het einde van 2018 heel veel geld verdiend hebben.

Of berooid achterblijven, natuurlijk.

Waar moet je op letten als je cryptomunten koopt?

 

Technologie

De technologie achter een munt wordt vaak over het hoofd gezien. Het gaat investeerders alleen maar om de munt die ze kopen en waarvan ze hopen dat die meer waard wordt.

Nu is de technologie misschien niet zo interessant, maar wel van belang. Want als de technologie aan zou kunnen slaan, kan de munt ook in waarde vermeerderen. Kijk bijvoorbeeld naar IOTA, een technologie die niemand snapt, maar waar wel veel mensen op zitten te wachten! De waarde van IOTA is dan ook al aan het groeien, terwijl er nog niets van de plannen terecht is gekomen. Alleen al het feit dat Microsoft en Bosch als grote bedrijven belangstelling tonen, blijkt genoeg te zijn.

 

Market cap

De market cap is de totale waarde van alle munten bij elkaar. Die bereken je door de prijs van 1 munt te vermenigvuldigen met de koers van dat moment. Wanneer de market cap verdubbelt, verdubbelt de prijs van de munt ook. De market cap verdubbelt op het moment dat meer mensen de munt kopen.

Ingewikkeld verhaal misschien, maar wel de verklaring hoe een cryptomunt aan zijn waarde komt.

Als de market cap extreem hoog is en de kans dus klein is dat deze groeit, is de waarde van de munt niet zo hoog. De kans op een toenemende waarde zal uitblijven en dus is de munt niet interessant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *