Skip to content

Online geld verdienen

Het internet is een platform met vele gezichten en mogelijkheden. En als je heel erg slim bent, of gewoon veel geluk hebt, kan je online goed geld verdienen. Maar net als iedere andere business dien je dan wel te weten hoe je dat moet doen en waar je moet beginnen. En dat is simpeler dan je misschien denkt. Je begin namelijk waar anderen stoppen. En de meeste mensen stoppen bij het kopen van spullen online, het doen van hun bankzaken, het vergaren van informatie, en leuke filmpjes delen op Facebook. Tussen deze acties in liggen jouw kansen om online geld te verdienen.

Social media gebruiken voor promotie eigen Youtube video’s

Youtube is een zeer waardevol platform dat jou kan helpen om geld te verdienen. Je moet dan wel eerst een Youtube account aanmaken. Dat is binnen enkele minuten gebeurd. Daarna kan je in principe meteen beginnen met het maken van filmpjes en die online zetten. Maar dan moet je net geluk hebben dat iemand die filmpjes van jou ziet. Het is dan ook van belang dat je jouw video’s gaat promoten. Hiervoor kun je social media als twitter, Facebook en Reddit gebruiken. Als je goede feedback krijgt en mensen beginnen jou te volgen, dan heb je een goed zet gemaakt en kan je hierop doorgaan.

Materiaal op Youtube moet van jou zijn

Youtube wordt dagelijks vol gezet met filmpjes die vervolgens de wereld overgaan via ontelbare social media accounts. De inhoud van jouw video’s dient dermate goed of interessant te zijn dat je zichtbaar bent tussen die vele duizenden video’s. Ondernemingen willen graag advertenties plaatsen bij video’s die veel worden bekeken. En daar liggen de inkomsten die je kunt halen uit je Youtube account door content te plaatsen dat mensen willen zien en delen. Hoe meer kijkers, des te meer geld je kan verdienen. Let er wel goed op dat alles dat je op Youtube zet origineel is en honderd procent van jou.

Geld verdienen met Youtube

Regelmatig interessante informatie vloggen

Vloggers zijn de bloggers zonder keybord maar met een camera. Een vlogger is in feite een individueel ‘tv station’ waar met grote regelmaat nieuwe inhoud wordt uitgezonden. Je mag jezelf vlogger noemen als je een duidelijk herkenbaar thema of omschrijving hebt en als je zonder onderbrekingen met regelmaat bijvoorbeeld, dagelijks of wekelijks, vlogs publiceert. Er zijn vloggers die continue aan het reizen zijn en hiervan dagelijks een update middels hun vlogs doen. Mensen die dit interessant vinden kunnen lid worden, oftewel een subscriber worden, waardoor zij bij iedere nieuw vlog een melding krijgen.

Advertenties voor en tijdens jouw vlog

De inkomsten van succesvolle vloggers kunnen ongekende hoogten aannemen. In Amerika zijn vloggers, vaak tieners die nog op school zitten, die per jaar enkele miljoenen dollars aan inkomsten hebben. Dat is niet perse omdat hun content zo goed is maar in meerdere mate omdat zij hun doelgroep weten te geven wat die wil. Voordat je gaat vloggen is het dan ook van belang te weten wie je wilt bereiken en wat je thema zal zijn. Als je veel subscribers en views hebt dan kan je advertenties gaan plaatsen voor en tijdens je vlogs zodat de inkomstenstroom op gang kan komen.

Met schrijven online geld verdienen

Bloggers kunnen veel geld verdienen als zij hun kennis en kwaliteiten goed benutten. In de eerste plaats kan je blogs schrijven voor bedrijven die jou daarvoor betalen. Je moet dan wel over de noodzakelijke kennis bezitten, maar als je snel kan schakelen en lekker kan schrijven dan zijn er legio mogelijkheden om online geld te verdienen. Als je een eigen blog wilt creëren dan kun je daar ook geld mee verdienen. Het is dan van belang veel lezers te verzamelen die graag op jouw blog terug keren voor het lezen van je laatste blog. Je kan een blog aanmaken over 1 specifiek onderwerp maar je kan ook een breder blog maken waar je al jouw interesses en kennis samenvat.

Advertenties die aansluiten op onderwerp van blog

Een eigen blog dat breed is georiënteerd biedt vele mogelijkheden om online geld te verdienen. Zo zou je kunnen inspringen op actuele gebeurtenissen, of bijvoorbeeld, boek prestaties, tv programma’s, of de lancering van een nieuwe iPhone. Bij jouw blog wordt dan een advertentie geplaatst die aansluit bij het onderwerp dat jij in jouw blog bespreekt en toelicht. De lezer zal verleid worden om op de zogeheten affiliate link te klikken. Elke klik levert iets aan geld op. Dat zijn kleine bedragen, van enkele centen tot enkele euro’s, afhankelijk van het product en onderneming die het aanbiedt. Je ontvangt een provisie als er een koop plaatsvind via jouw blog. Dáár zit het echte geld voor bloggers die affiliate marketing op hun blogs toepassen.

Veel volgers nodig om affiliate te kunnen worden

Affiliate marketing is een manier van online geld verdienen die nog maar door weinig mensen echt begrepen wordt, laat staan toegepast. Gelukkig werkt affiliate marketing heel eenvoudig. Om uberhaupt een zogeheten affiliate te kunnen worden is het van belang dat je een groot bereik hebt met een social media account zoals Twitter, Instagram, Youtube, Facebook of Instagram. Als jij bijvoorbeeld 100.000 volgers op Instagram hebt dan ben je een zeer interessante affiliate voor bedrijven. Een onderneming als Nike zou kunnen besluiten jouw account goed te keuren zodat jij voor hen advertenties op je Instagram account zet. Daar ontvang je geld voor. Als iemand via de link in jouw instagram account online een paar Nikes koopt, krijg jij van Nike een provisie.

Veel volgers nodig

Affiliate marketing verlaagt reclamekosten voor bedrijven

Bij het bloggen op bijvoorbeeld WordPress accounts zie je ook steeds meer affiliate marketing verschijnen. Voor bedrijven is deze manier van rechtstreeks reclame maken stukken goedkoper dan de traditionele wijze van adverteren. Het zal het aloude bekende reclame maken niet verdringen maar het zal er wel naast gaan lopen. Voor kleine ondernemingen die geen geld voor massale reclame campagnes hebben is affiliate marketing een uitgelezen kans om zichtbaarheid te creëren en de verkoop een boost te geven. Met affiliate marketing kun je ook meer gericht marketing verrichten. Bedrijven die jonge mensen willen bereiken gebruiken bijvoorbeeld Instagram accounts van populaire tieners.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *