Skip to content

Verdien geld als affiliate

Als affiliate ben je een soort van tussenpersoon tussen de producteigenaar en de koper. Als jij in staat bent de geïnteresseerde persoon door te verwijzen naar de producteigenaar en deze vervolgens iets koopt (en dus een koper wordt), ben je een succesvolle affiliate. Er zijn veel mogelijkheden in het geld verdienen als affiliate.

 

Affiliate worden met social media accounts

Geld verdienen met internet wordt steeds gewoner. In de meeste gevallen zal het niet gaan om heel grote bedragen maar je moet ergens beginnen. En als je het dan goed aanpakt dan kan je de inkomsten opschroeven. Een manier om dit te doen is een affiliate te worden. Voordat je überhaupt geld als affiliate kan verdienen moet je een grote groep aan vaste subscribers of volgers hebben. Dat kan op social media accounts als Twitter, Instagram, Facebook en Youtube.  Maar ook op websites zoals, WordPress blogs. Hoe meer volgers je hebt, des te interessanter het kan zijn om een affiliate te worden en daar geld mee te verdienen.

 

Optimaal gebruik maken van je social media account

De term affiliate komt uit het Engels en zou je het beste kunnen vertalen als partner. Door een affiliate te worden ga je dus een partnerschap aan met een onderneming of een organisatie. Jij fungeert met jouw social media account als platform voor hun producten. Je maakt van te voren duidelijke afspraken zoals, het provisie percentage dat je ontvangt als er een verkoop via jouw account heeft plaats gevonden, en hoeveel geld je krijgt per klik. Door een affiliate te worden ga je optimaal gebruik maken van je zorgvuldig opgebouwde social media account.

 

Aanmelden bij affiliate netwerk

Je kunt een affiliate worden als je bijvoorbeeld een blog hebt dat door veel mensen gelezen wordt. De eerste stap om als affiliate geld te verdienen is je aan te melden bij een affiliate netwerk zoals PayPro of Daisycon. Aanmelden is gratis en je kunt meteen beginnen. Uit de lijsten die op de site van het affiliate netwerk staan selecteer je een merk waarmee jij partner zou willen zijn. De producten van deze bedrijven moeten vanzelfsprekend aansluiten bij de blogs die je schrijft. Je kan ook een product selecteren en daar een blog over schrijven.

 

Youtube als affiliate marketing platform

Youtube kanalen zijn ideaal om als affiliate geld mee te verdienen. Als jij een youtube kanaal hebt, en je krijgt veel bezoekers omdat die graag naar je originele video’s kijken, dan is het een idee om affiliate marketing toe te passen. De inkomsten starten vanaf 1.000 views en kunnen onbeperkt stijgen. Het is dan ook zaak om je video’s zo origineel en interessant mogelijk te maken zodat je veel bezoekers trekt. En als je dagelijks een video maakt, of zelfs meer, dan zal je nog meer geld als affiliate kunnen verdienen.

Online geld verdienen met Instagram

Geld verdienen als affiliate met Instagram

Instagram accounts kunnen prima dienst doen om als affiliate geld mee te verdienen. Uiteraard is het ook hier van belang een grote schare aan volgers te hebben. Door je Instagram voor affiliate marketing te gebruiken krijgen jouw volgers advertenties te zien bij de posts die je plaatst. Bij elke klik en verkoop verdien jij geld. Pas op dat je niet teveel affiliate links post want dan zouden je volgers je kunnen gaan ontvlogen. Niemand wil overspoeld worden met advertenties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *