Skip to content

Wat is het nut van een Ledger Nano S?

Heeft een zogenaamde hardware wallet zin?

Niet iedereen is het hierover eens, want waarom een apparaat kopen als je niet zoveel geïnvesteerd hebt? Of waar gebruik je het dan precies voor? Een Hardware wallet heeft zin als je het wilt gebruiken om je transacties wilt inzien, je gegevens wilt beheren en ook transacties wilt kunnen verzenden op het gebied van cryptocurrencies. De Ledger Nano S garandeert namelijk veiligheid, daarvoor is hij immers ook ontworpen. Het weerhoudt je van malware en hackers die proberen in te breken en je gegevens te stelen. Het apparaat beschermt je investeringen, dus het zou eventueel handig kunnen zijn om de Ledger Nano S te kopen.

Wat is het verschil tussen de Ledger Nano S en de Trezor?

Het verschil zit hem allereerst in het uiterlijk. De Ledger Nano S is van een soort staal, de Trezor van plastic. Beiden hebben een USB-uitgang en twee knopjes waarmee je je wallet kunt bedienen. Het verschil zit hem niet alleen in het uiterlijk van de apparaten, maar ook met welke webproviders ze samengaan. Ze kunnen ieders een aantal cryptocurrencies aan. De Trezor is oorspronkelijk ontworpen voor de Bitcoin en de Ledger Nano S hield zich meer bezig met Ethereum. Tegenwoordig vinden er zoveel updates plaats, dat er ontwikkelingen zijn en steeds meer cryptocurrencies beschikbaar worden gesteld voor deze apparaten.

Hoe veilig is de Ledger Nano S?

De Ledger Nano S is een zeer veilig apparaat. Het systeem vergrendeld Het heeft een persoonlijke sleutel, waardoor de gegevens vergrendeld worden. Daarnaast worden er alleen maar transacties verstuurd als jij daar toestemming voor hebt gegeven. Je kunt zelfs offline transacties ondertekenen, zodat een hacker er niet zomaar bij kan komen. Het is dus volkomen veilig en voor niemand toegankelijk buiten jezelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *